Ηλεκτρικά Σώματα Υπέρυθρης Ακτινοβολίας

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ;

Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός, τα οποία φροντίζουν για την υγειά και την ευεξία μας, σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και τις κακώσεις του δέρματος.

Τα υπέρυθρα κύματα είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρο τους. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ασφαλής. Στην καθημερινότητα ο ήλιος είναι αυτός που αποτελεί την πηγή ακτινοβολούμενης ενέργειας. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ήλιος κρυφτεί πίσω από ένα σύννεφο; Παρόλο που η θερμοκρασία του αέρα δεν πέφτει, αισθανόμαστε τον καιρό να κρυώνει. Τα σύννεφα μπλοκάρουν την υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου και εκείνη την στιγμή μας γίνεται αισθητή η έλλειψη της θερμικής ακτινοβολίας.

Με τα θερμαντικά πάνελ υπερύθρων το «σύνδρομο» "κρύα πόδια ζεστό κεφάλι" είναι πλέον παρελθόν! Σε αντίθεση με τα συστήματα θερμού αέρα, τα θερμαντικά σώματα και τη θέρμανση δαπέδου, που λειτουργούν με την αρχή της συναγωγής (convection), τα πάνελ υπερύθρων δεν θερμαίνουν και δεν κυκλοφορούν τον αέρα.
Με τα κλασσικά συστήματα θέρμανσης, ο θερμός αέρας παραμένει στην οροφή και ο ψυχρός στο δάπεδο, και όταν ο θερμοστάτης αισθανθεί μείωση της θερμοκρασίας , ο κύκλος επαναλαμβάνεται .
Με τα πάνελ υπερύθρων επιτυγχάνεται δραματική μείωση κίνησης σωματιδίων όπως κοινής σκόνης, βακτηριδίων και σπόρων μούχλας. Επειδή τα υπέρυθρα πάνελ δεν προκαλούν πρακτικά καμία κίνηση του αέρα η εναπόθεση σκόνης σε τοίχους και οροφές είναι πρακτικά ανύπαρκτη.
Μιας και τα πάνελ υπερύθρων δεν μεταβάλλουν την σχετική υγρασία του αέρα στο χώρο, "θερμός ξηρός αέρας " είναι επίσης φαινόμενο του παρελθόντος.
Για τα άτομα που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα, ή φοράνε φακούς επαφής , το περιβάλλον " χωρίς σκόνη" που δημιουργούν τα πάνελ υπερύθρων προσφέρει ιδανικές συνθήκες άνεσης και διαβίωσης.

Με τα θερμαντικά πάνελ υπερύθρων μπορεί κανείς να απολαύσει θαλπωρή με τον "κρύο αέρα".ΩΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Η υπέρυθρη ακτινοβολία μακρού μήκους κύματος αποκαλείται και Βιογενετική υπέρυθρη, διότι είναι γνωστό ότι έχει θετική επίδραση στην υγεία. Τα υπέρυθρα πάνελ παράγουν μήκη κύματος βιογενετικών υπερύθρων.

Επιστημονικές μελέτες παγκοσμίως έχουν αποδείξει ότι η υπέρυθρη ακτινοβολία ενδυναμώνει την υγεία των κυττάρων του ανθρώπου. Ενεργοποιούνται τα μόρια νερού στο σώμα , ιονίζονται και φθάνουν σε συντονισμό. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τον μεταβολισμό.

Είναι φανερό ότι:

  • Αυξάνεται η περιεκτικότητα του αίματος σε οξυγόνο
  • Η "αναπνοή" του δέρματος βελτιώνεται
  • Μυϊκοί πόνοι , που προκαλούνται από υπερβολική προσπάθεια μειώνονται (γιατί μειώνεται πολύ γρήγορα το γαλακτικό οξύ)
  • Επιταχύνεται η αναγέννηση των κυττάρων
  • Μειώνεται η ανάπτυξη βακτηριδίων
  • Μειώνονται τα επίπεδα χοληστερόλης
  • Το δέρμα αποβάλει τοξικές ουσίες, και βαρέα μέταλλα

Τα άτομα που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα όπως το άσθμα, και εκείνοι που έχουν ρευματισμούς , ωφελούνται από την πρώτη κιόλας στιγμή από ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από σκόνη και με σταθερά επίπεδα σχετικής υγρασίας (τα θερμαντικά πάνελ υπερύθρων δεν μεταβάλλουν την σχετική υγρασία). Επίσης, επειδή δεν υπάρχει καθόλου συναγωγή θερμότητας (convection) δηλαδή δεν υπάρχει κίνηση του αέρα η θερμοκρασία παραμένει περισσότερο σταθερή. Αυτό προσφέρει ανακούφιση στους ασθματικούς και εκείνους που έχουν δερματολογικά προβλήματα. Τα θερμαντικά πάνελ υπερύθρων προσφέρουν, επίσης, ανακούφιση σε όσους φορούν φακούς επαφής.

Εξειδίκευση Αναζήτησης

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
Θερμοπομπός Panel MICA Argo HiFloor ray
ΙΣΧΥΣ: 500/100/1500W Ειδικά χαρακτηριστικά : • Συνδυα..
75,00€
Άνευ ΦΠΑ: 60,98€
Copyright © 2015 EN GREENTECH, All Rights Reserved
Produced by George Raptis | http://www.georap.gr | info@georap.gr